Translate

Thursday, 13 March 2014

Makanan yang haram, merosakkan hati, membinasakan ummat, renungkanlah !

Bismillahirrahmaanirrahiiim,

Alhamdulillah, pada pagi Jumaat yang mulia ini,  14 Mac 2014, dalam suasana yang masih berjerebu, fenomena Malaysia berdoa untuk MH370 masih lagi penuh pengharapan kepada Allah yang mencipta segala sesuatu dan yang mengizinkan segala yang baik atau buruk itu berlaku.

Sebagai orang Islam kita perlu ingat, kita sering meminta jalan yang lurus dalam sembahyang.

Adakah kita sudah diberi peringatan daripada orang-orang terdahulu yang diri dan hidup mereka dikorbankan untuk Islam semata-mata?

Dalam suasana Malaysia sebegini, kita sangat mengharapkan belas kasihan daripada Allah swt dengan cara membuat perkara-perkara yang disukai Allah dan meninggalkan perkara yang dibenci oleh Allah swt.  Kita perlu menebus segala dosa-dosa kita, terutama kepada orang-orang yang pernah kita zalimi.
Kita perlu bertaubat dan minta ampun kepada yang Maha Esa, terutama dalam hal pemakanan (kerana ia asas dalam kehidupan kita) dan macam-macam lagi.

Cuma, saya ingin mengajak diri saya dan ahli keluarga saya khususnya dan ummat Islam amnya...untuk memikir dan merenung sejenak...

Kita sudah tahu bahawa, hati yang bersih ditempa oleh makanan yang halal, baik lagi suci..

Namun hati saya bagai dihiris sembilu apabila menyaksikan video di bawah, terasa akan sebuah kekejaman dan tiada sifat peri kemanusiaan, demi mengaut sebuah keuntungan. Segala najis bercampur baur, tiada yang halal!!

Ya Allah ampunkan kami...
Sedarlah wahai saudara seIslamku, wahai anak-anakku, sanggupkah kita bersekongkol dengan manusia yang menciptakan segala kecanggihan yang sebegitu jijik dan hina sebegitu..

Jawapan ada pada diri dan hati masing-masing...

Benarlah, bahawa segala kerosakan itu berpunca daripada perbuatan dan tangan-tangan manusia sendiri..!
Jadi tidak hairanlah manusia dihukum Tuhan dengan pelbagai bencana..itu baru soal makanan.....belum kira hal-hal lain seperti dalam bidang perubatan dan sebagainya... marilah kita menangis dan memohon ampun sebelum terlambat. 

Kita perlukan seorang PEMIMPIN yang digeruni oleh musuh-musuh Allah, kita perlukan orang yang dekat dengan Allah untuk membimbing kita.  Moga kita diselamatkan dengan berkat kemuliaan Rasulullah saw dan orang- orang soleh yang bertaqwa.

Renung-renungkanlah.

Moga bermanfaat. Ampun maaf.

Wassalam.

8.40 am.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

CENGKAMAN YAHUDI TERHADAP UMAT ISLAM.

Kata Abuya, kini di akhir zaman, semuanya telah diyahudikan. Atau erti kata yang lain semuanya telah dirosakkan, hingga umat Islam tidak mendapatkan Allah dan Rasul dalam kehidupannya, sekalipun dalam menuntut ilmu-ilmu Islam. Semuanya telah dirosakkan.

Dahsyatnya kerosakan yang dilakukan, hingga udara pun telah diyahudikan. Kita menghirup udara namun tidak merasa kebesaran dan kehebatan Tuhan! Udara pun yahudi berjaya rosakkan.

Apa yang yahudi lakukan hingga dunia begitu rosak serosak-rosaknya?


Yahudi adalah musuh Islam, dan mereka bermusuh dengan Tuhan sekalian alam. Sepertilah yang kita diberitahu sebelum ini, mengapa yahudi begitu bermusuh dengan Islam hanya kerana Nabi yang bongsu atau terakhir itu bukan daripada kalangan mereka. Justeru itu mereka memilih untuk bermusuh dengan Tuhan selama-lamanya.

Namun begitu, mereka cukup yakin dan sangat yakin kepada apa-apa yang disampaikan daripada baginda Rasul S.A.W. Kata Rasul, yahudi ini makhluk yang sangat beriman dengan Allah dan Rasul tetapi sangat bermusuh dengan Allah dan Rasul.

Mereka mengkaji dan meneliti Quran dan hadis-hadis Nabi, bahkan sangat memahami dan mengamalkannya. Mereka membenarkan ia namun dengan cara berbeza. Mereka mengkaji kebenaran Quran, hasilnya diterbalikkan atau dipesongkan untuk merosakkan umat Islam.

Sabda Nabi S.A.W. :

وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu  sehingga engkau menurut agama mereka." Al-Baqarah: 120

Yahudi mencatur dunia, sekalipun dunia umat Islam agar kita menurut cara mereka. Yahudi tidak berbangga dengan umat Islam yang murtad tapi berbangga dengan kerosakan yang telah dilakukan kepada umat Islam. Mereka lebih berbangga dengan perbalahan dan percakaran sesama umat Islam.

إنّ الشيطان يجري من الإنسان مجرى الدام
"Sesungguhnya syaitan itu bergerak didalam diri manusia mengikut aliran darah" Daripada Sufiah binti Hayy R.A., Riwayat Bukhari.

Daripada hadis di atas, yahudi mengkaji bagaimana yang dikatakan syaitan itu mengalir melalui darah dan seterusnya kesan kepada manusia. Kita sedia maklum, hati yang bersih ditempa daripada makanan yang halal.

Halal itu tidak melibatkan perkara yang haram samada sumbernya atau perkara itu sendiri adalah haram. Contohnya, babi adalah haram dan memang kita tidak memakannya. Namun bagaimana dengan makanan yang dicuri atau syubhah? Yang lebih besar lagi ia didapati daripada orang bukan Islam, lebih-lebih lagi kalau ada campur tangan yahudi?

Inilah rahsianya mengapa yahudi begitu berjaya mengawal hati dan fikiran umat Islam! Kerana semuanya dalam kawalan mereka. Mereka menyediakan kemudahan hidup yang kononnya untuk kebaikan manusia, namun terselit agenda mereka, iaitu mengawal dan merosakkan umat Islam, atau dengan kata-kata yang lebih tepat memisahkan manusia daripada Tuhan!

Para sahabat ridwanullah 'alaihim, mereka itu jika menyebut kalimah 'ALLAH' gementar hati-hati mereka. Bahkan ada yang mati kerana perasaan takut dan rindu yang terlalu dan begitu mendalam kepada Allah!

Namun itu tidak lagi berlaku kepada umat Islam akhir zaman! Kita menyebut Allah dan perkataan selainnya, sama sahaja. Nauzubillah! Berjaya kita dirosakkan. Tidak terasa kehebatan dan kebesarn Allah. Kalau Allah sendiri dilupakan, betapalah kekasihnya Nabi yang dirindukan, kita lupakan!

Yahudi mengkaji hadis di atas dan melakukan eksperimen. Hasil eksperimen lahirlah produk-produk yahudi yang mengalir dalam tubuh badan manusia. Tidak cukup dengan itu, dicipta pakaian dan umat Islam menyarungnya dengan penuh bangga! Dibuatkan produk kecantikan dan dunia memakainya, hasilnya setiap wajah manusia hilang cahaya kebenaran darinya. Mereka benar-benar memanfaatkan hadis Nabi itu tadi.

Umat Islam? Apa yang kita lakukan daripada hadis tadi? Kita lebih berbalah tentang sanadnya, perawinya, adakah hadis itu mutawatir, assah, sahih, dhaif, maudhu' atau mardud. Maksud hadis atau perlaksaannya diabaikan. Dalam berbalah, umat Islam teruslah tertipu dengan perangkap yahudi.

Bayangkan itu baru yahudi sediakan makanan, pakaian, dan kosmetik. Tapi realiti dunia hari ini, sistem kehidupan pun yahudi yang sediakan! Hatta pendidikan Islam pun yahudi yang ajarkan! Lahirlah ulama-ulama yang hanya tahu mengharamkan atau menghalalkan sesuatu. Nak melaksanakan tidak tahu.

Mudahlah manusia dirosakkan kerana landasannya memang ada dalam diri manusia. Lahirnya adalah darah yang mengalir dalam diri kita, yang maknawinya dan yang lebih ditakutkan Nabi lagi ialah; dalam diri anak Adam itu ada seketul daging. Baik daging itu baiklah seluruh anggota, rosak daging itu rosaklah keseluruhannya. Maka ketahuilah bahawa itu adalah hati, raja dalam diri manusia!

Betullah kata Abuya, udara pun telah yahudi! Terpisah kita dengan Allah dan Rasul oleh yahudi. Para sahabat dalam tak cukup makan pun dapat Allah dan Rasul. Dapat makan sedap pun dapat Allah dan Rasul. Namun umat Islam kini, kaya atau miskin tetap tidak dapat Allah dan Rasul.

Mari kita lihat khidmat-khidmat yang diberikan nama oleh yahudi, yang menjadi kebanggaan dan kegilaan umat Islam. Bahkan malu kalau tidak menggunakannya. Ini baru sahaja antaranya, belum semuanya. Ada juga yang berasaskan nama Islam, namun dibelakangnya adalah mereka.


Rokok dan gaya hidup.
Phillip Morris, Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince.

Makanan dan minuman.
Coca-Cola, McDonalds, Burger King, Pizza Hut, KFC, Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper, Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (makanan kucing), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips. LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant Galbani, Danao, Starbucks, Bounty, M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

Hiburan dan media.
Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem, News Corporation, 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins.

Pakaian dan rangkaian pasaraya.
JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca, Tesco, Ikea.

Telekomunikasi.
Nokia, Apple, Vodafone.

Kecantikan dan kesihatan, dan gaya hidup.
Johnson & Johnson, Estee lauder, Revlon, L'Oreal, Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson, Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila, Kimberly-Clark, Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX, Freedom, Scottex, Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean, GILETTE, Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman, COLGATE, PALMOLIVE, Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic.

Elektronik dan komputer.
IBM, Intel.

Mainan.
Hasbro, Mattel, Hot Wheels, Parker, Pokemon, Star Wars, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger.

Jenama popular yang lain.
Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

Daripada senarai di atas, bagaimana umat Islam dapat mengelak daripada percaturan yahudi? Tanpa pimpinan mursyid takkan mungkin berjaya melepasinya. Itu baru sedikit sahaja, belum lagi produk pendidikan yang menjadi kebanggan umat Islam!


Bagi mereka yang ada kesedaran sekalipun, kalau tanpa pimpinan akhirnya terpaksa juga menggunakan khidmat-khidmat yang telah yahudi sediakan. Bagaimanalah caranya untuk mengelak daripadanya?

Kata Abuya, Islam telah beri panduan. Kita adalah anak zaman, kerana kita hidup di zaman ini, di zaman kerosakan. Namun Islam tetap ada jalan keluar dari semua masalah ini!

Menurut Abuya, ada lima perkara yang perlu ditempuhi oleh umat Islam untuk selamat berhadapan dengan perkara ini, dan inilah keadilan Tuhan buat umat Islam yang hidup di zaman kerosakan ini.

Perkara yang pertama kata Abuya ialah membetulkan hati. Membetulkan hati ini ialah dengan membetulkan niat atau meluruskan hati dengan Allah. Kalau sembahyang yang asas pun bukan kerana Allah, betapalah hal-hal yang lain. Jadi roh adalah perkara pertama yang perlu dibetulkan.

Yang kedua menurut Abuya, perkara yang mahu diperjuangkan itu bersesuaian dengan kehendak Allah dan Rasul. Kalau ada umat Islam perjuangkan perkara yang haram, itu sudah tidak betul. Kalau mahu melahirkan produk makanan, pastikan makanan itu halal. Halal itu ertinya kalau ayam, sembelihannya tepat mengikut syariat Islam. Kalau sembelihan tak cukup syarat, ertinya kita melahirkan produk yang haram. Begitu juga dalam membuat produk pakaian Islam, mestilah pakaian yang menutup aurat.

Yang ketiga ialah, dalam perlaksanaan menepati syarat yang Allah kehendaki. Contohnya, dalam berpakaian, mestilah menutup aurat di depan ajnabi. Dalam pergaulan tidak bebas mengikut hawa nafsu dan mengikut batas syariat yang Allah tetapkan. Contoh yang lain, perkara yang kita mahu halal, tapi cara mendapatkannya dengan mencuri, itu dah salah. Sembahyang itu perintah, tapi melaksanakannya dengan pakaian yang dicuri, atau tidak menutup aurat, pun tidak betul juga. Begitulah perkara-perkara yang lain.

Yang keempat kata Abuya lagi, hasil daripada semua yang kita lakukan tadi mengikut kehendak Tuhan. Contohnya dalam bersedekah, niatnya dah baik untuk Allah, untuk Islam. Benda yang nak disedekahkan itu bukan barang curi, dan ia halal. Tapi lepas sedekah hasilnya kita berbangga dengan kebaikan itu, kita riak, ujub, takabur. Sedangkan yang diminta ialah selepas sedekah semakin dapat Allah, dapat rasa-rasa kehambaan. Begitu juga dalam hal yang lain.

Akhir sekali kata Abuya, jangan tinggalkan perkara yang asas. Perkara asas itu ialah rukun Iman dan rukun Islam. Inilah perkara asasnya. Kalau dah penuhi syarat empat perkara tadi, tapi kita tinggalkan sembahyang dengan sengaja, itu dah tertolak segala amalan kita.

Jadi, adilnya Tuhan dan indahnya ajaran Islam, walaupun hidup di zaman yang sangat rosak,  tetapi diberi jalan keluar. Adilnya Tuhan lagi kepada umat Islam akhir zaman, barangsiapa yang dapat melaksanakan satu sunnah atau satu cara hidup Islam demi Allah dan Rasul, dia mendapat ganjaran 100 pahala mati syahid.No comments:

Post a Comment